112KortOverig

Rode Kruis start ‘Campagne tegen ramptoeristen’ ; 112Midden-Groningen gaat gewoon door!

Midden-Groningen – Het Rode Kruis is deze week een campagne gestart tegen ramptoerisme. Steeds meer mensen gaan fotograferen en filmen met hun telefoon bij een incident. De politie deelt regelmatig boetes uit voor dit voorval. Vooral als dit vanuit de auto gebeurt. Bestuurders krijgen dan een proces verbaal binnen voor het in de hand hebben van hun mobiele telefoon. 
Het Rode Kruis wil helemaal een taboe op het filmen van incidenten en dergelijke. Maar is het allemaal wel zo erg als er wordt gezegd in de campagne? En is het niet zo dat de politie zelf ook regelmatig foto’s plaatst? Martijn Mastenbroek schreef er een blog over en plaatste dit op zijn website.

Wij van 112Midden-Groningen zijn in het bezit van een landelijke PolitiePerskaart en gaan mede om deze reden gewoon door met het brengen van 112-nieuws. In principe vallen wij ook niet onder de categorie ‘ramptoeristen’ maar veel mensen scheren alle ‘omstanders’ bij een incident over één kam. Uiteraard filmen wij niet vanuit onze auto’s en ook slachtoffers enzovoorts komen niet in beeld.

U kunt ons dus zowel op Facebook als op Twitter blijven volgen voor nieuws uit onze gemeente Midden-Groningen en de regio er omheen! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *