Overig

Sinterklaas overhandigt handtekeningen WMO-vervoer aan Loco-Burgemeester Woortman

Hoogezand  – Enkele tientallen taxichauffeurs staken vandaag in Hoogezand. Er worden geen ritten met patiënten van en naar ziekenhuizen gereden. De reden is dat de gemeente Midden-Groningen het taxichauffeur in de toekomst wil laten uitvoeren door vrijwilligers.

Volgens de taxichauffeurs is dat broodroof. Ook kunnen de vrijwilligers nimmer een 100% garantie geven dat het vervoer wordt uitgevoerd zeggen de beroepschauffeurs. Wat hen extra boos maakt is dat wanneer er een patiënt met een rolstoel moet worden vervoerd, het professionele vervoer wél goed genoeg is. De wethouder welke verantwoordelijk is voor de bezuiniging heeft zich vanochtend ziek gemeld en is derhalve niet aanwezig op het gemeentehuis.

Sinterklaas is aanwezig geweest om handtekeningen te overhandigen aan de burgemeester. Deze bleek niet in Midden-Groningen te zijn, dus is loco-burgemeester Woortman opgetrommeld om de handtekeningen in ontvangst te nemen.
Kort daarna hebben de actievoerders hun actie beëindigd; maar niet voordat ze met zijn allen naar Harkstede zijn gereden; naar het huis van Wethouder Jan-Jacob Boersma. Hij had zich ziek gemeld en de actievoerders wilden hem een kaartje en een bloemetje brengen. De wethouder was niet thuis en/of weigerde de deur open te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *