Overig

Taxichauffeurs staken in Hoogezand; ‘Vrijwilligers inzetten voor WMO-vervoer is broodroof!’

Hoogezand – Enkele tientallen taxichauffeurs staken vandaag in Hoogezand. Er worden geen ritten met patiënten van en naar ziekenhuizen gereden. De reden is dat de gemeente Midden-Groningen het taxichauffeur in de toekomst wil laten uitvoeren door vrijwilligers. Volgens de taxichauffeurs is dat broodroof. Ook kunnen de vrijwilligers nimmer een 100% garantie geven dat het vervoer wordt uitgevoerd zeggen de beroepschauffeurs.

Wat hen extra boos maakt is dat wanneer er een patiënt met een rolstoel moet worden vervoerd, het professionele vervoer wél goed genoeg is. De wethouder welke verantwoordelijk is voor de bezuiniging heeft zich vanochtend ziekgemeld en is derhalve niet aanwezig op het gemeentehuis.

Er worden vandaag door Sinterklaas handtekeningen ingeleverd aan het gemeentebestuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *