UPDATE: Vlammen slaan metershoog uit houtopslag op terrein Avebe Foxhol

Foxhol – Op vrijdagavond 14 december is bij Avebe in Foxhol een zeer grote brand uitgebroken. De brand werd gemeld rond 21:48 uur en werd al zeer snel opgeschaald naar zeer grote brand. Volgens de veiligheidsregio woedt er brand in een houtopslag. De brandweer is met vele voertuigen onderweg naar de brand. Meerdere blusvoertuigen, hoogwerkers, een schuimblusvoertuig en meerdere grootwatertransporten worden ingezet. Gezien de locatie van de brand en het soort bedrijf, is gekozen voor een zeer snelle opschaling van de brand.

Avebe in Foxhol is een aardappelverwerkingsbedrijf wat onder andere zetmeel uit aardappels wint, maar ook eiwitten uit de aardappel haalt voor de voedingsmiddelenindustrie. Avebe telt zon 1350 medewerkers, volgens woordvoerder van de brandweer Matthijs Noordhoff zijn inmiddels alle werknemers uit het pand en zijn er tot nu toe geen gewonden.

Bij de brand kwam aanvankelijk veel rook vrij, om het vrijkomen van gevaarlijke stoffen en de rookontwikkeling te monitoren zijn meetploegen uit de regio ingeschakeld. Inmiddels is de rook sterk verminderd, wel blijft voor omwonenden die last hebben van de rook het advies van kracht om ramen en deuren te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: