OverigPolitiePolitieberichten

Getuigenoproep! Vandalisme in polders Kropswolde en Meerwijck

Kropswolde – In de Kropswolderbuitenpolder en de Westerbroekstermadepolder hebben vandalen flinke vernielingen aangericht aan bezittingen van Het Groninger Landschap. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

In de Kropswolderbuitenpolder en de Westerbroekstermadepolder hebben vandalen flinke vernielingen aangericht aan bezittingen van Het Groninger Landschap. Zo zijn een vogelkijkhut, twee windmotoren en een vleermuisbunker ernstig beschadigd.Eind november zijn meerdere vernielingen aangetroffen. In vogelkijkhut Kiekhörn in de Westerbroekstermadepolder zijn de ruiten ingeslagen. Het hang- en sluitwerk op deuren, luiken en roosters van de windmotoren zijn doorgeslepen, ruiten zijn ingeslagen en er is gepoogd brand te stichten. Bij het vogeluitkijkpunt in de Kropswolderbuitenpolder bij Meerwijck zijn informatieborden beklad en in de naastgelegen vleermuisbunker is ingebroken. De dader of daders hebben onder andere gebruik gemaakt van een slijptol. De schade bedraagt meer dan tienduizend euro.

De vernielde objecten zijn deels cultureel erfgoed en liggen middenin een natuurgebied. Het Groninger Landschap heeft aangifte gedaan bij de politie. Het toezicht op de objecten is verscherpt.

Het Groninger Landschap roept getuigen op zich te melden. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u informatie, belt u dan de politie in Hoogezand op 0900-8844 en vermeld het aangiftenummer PL0100-2018323172-1. Ziet u een verdachte situatie, dan kunt u bellen met het alarmnummer 112. De politie kan dan direct actie ondernemen.

Foto’s: Groninger Landschap / Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *