KNMI

Waarschuwing! Lokaal (erg) glad door opvriezing

Midden-Groningen – Lokaal is het erg glad door opvriezing van natte weggedeelten. Doordat de sneeuw die dinsdag is gevallen is platgereden of gesmolten is een laag ijs op veel binnenwegen ontstaan. De grote hoofdwegen zijn goed begaanbaar, maar veel kleinere (klinker)wegen zijn behoorlijk glad.

Doe uw voordeel met dit bericht en voorkom schade door genoeg afstand te houden en uw snelheid aan te passen!

Landelijk – In het noorden van het land is het maandagochtend 4 januari begonnen met sneeuwen. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de provincies Drenthe, Groningen, Friesland, Flevoland en Overijssel. Dit doordat er in de avond en in de nacht weer ijzel ontstaat. Maandagmorgen waren de strooiwagens al druk met het de winterse omstandigheden. Er is voor negentig ritten zout gestrooid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *