BrandweerOverig

Heldendaad: Brandweer haalt kat Freddie uit boom in Slochteren

Slochteren – De brandweer van Slochteren is maandagmiddag opgeroepen voor een dier op hoogte aan het Slochterdiep in Slochteren. Aldaar zat kat Freddie op behoorlijke hoogte in een boom. De kater durfde de boom niet zelf te verlaten. Het beestje zat al sinds zondagavond in de boom. De eigenaren hebben de brandweer uiteindelijk maar gebeld.

In twee pogingen is Freddie uit de boom gered. Tijdens de eerste poging vluchtte de kater nog hoger de boom in, waarna de brandweer met een langere ladder nog een poging heeft gedaan. Deze poging is wel gelukt; de kat kon worden afgeleid met een lange stok waarna een brandweerman hem uit de boom kon vissen.
Beeld: Venema Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *