Ambulance

Personeel ambulance test nieuwe kleding; wat vind jij er van?

Nederland – Vanaf nu is het mogelijk om personeel van de ambulance in nieuwe kleding te zien op de ambulance. Er wordt namelijk nieuwe kleding getest. De eerste reacties zijn positief; men vindt het vooral fijn dat er nu verschil is tussen de kleding van de mannen en van de vrouwen. Ook ziet de kleding er veel moderner uit.

Fashion designer Karin Slegers heeft de nieuwe ambulancekleding ontworpen. “Ik heb me laten inspireren door veel gesprekken met ambulancezorgverleners en de uitkomsten van de landelijke kledingenquête ambulancezorg. De mensen van de ambulance wilden moderne, representatieve, onderscheidende en comfortabele kleding. Ik heb gekozen voor een heldere en krachtige kleurencombinatie. Het turquoise is een doorvertaling van het huidige donkergroen. “Het was een uitdaging om de kleding enerzijds een toegankelijke zorg-uitstraling te geven, maar tegelijkertijd gezag te laten uitstralen voor de momenten waarop dat nodig is. Ik heb dat gedaan door de kleding van organische vormen te voorzien, die het ontwerp vloeiend en zacht maken, maar de felrode accenten stralen juist power uit, iets dat je zeker moet hebben als je dit vak uitoefent”, besluit Segers.

Ambulancezorg is mensenwerk, dat blijkt ook uit dit kledingtraject. Ruud Scheerder, MVO-adviseur, is nauw betrokken bij het kledingtraject op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. “De ambulancesector is met deze aanbesteding een klinkend voorbeeld. De sector heeft zeer bewust aangegeven dat de nieuwe ambulancekleding geproduceerd moet worden van duurzame stoffen die een zo laag mogelijke milieu impact hebben. Denk daarbij aan een lage CO₂-uitstoot, energiebesparing en het voorkomen van waterverspilling. Daarnaast heeft de ambulancesector actief ingezet op het verbeteren van mensenrechten in de kledingketens en is daarmee de eerste in Nederland. Een schoolvoorbeeld van hoe het moet.”

Bron foto’s: Rijnhout Media

Tekst: 112Midden-Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *