BrandweerPolitie

Ravage na plofkraak aan Kajuit in Groningen; meerdere woningen ontruimd

Groningen – In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 april is er bij winkelcentrum Lewenborg aan de Kajuit in Groningen een plofkraak geweest. Twee personen hebben aldaar een pinautomaat opgeblazen. Door de gigantische explosie moest een naastgelegen appartementencomplex worden ontruimd. De politie is druk bezig met sporenonderzoek. Er is een grote afzetting gemaakt omdat op dit moment nog onbekend is of er zich nog gevaarlijke stoffen in of rond de pinautomaat bevinden. Op beelden is te zien dat de ravage groot is. De geëvacueerde personen hebben volgens de politie zelf opvang geregeld.

De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) zal later vandaag ter plaatse komen om te bekijken of alle explosieven zijn afgegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *