Branden

Paasvuur in Kiel-Windeweer, Hoogezand en Westerbroek afgelast; Meeden gaat wél door

Midden-Groningen – Van de 4 aangemelde paasvuren kan in Midden-Groningen alleen het paasvuur in Meeden doorgaan. De paasvuren in Hoogezand (Kalkwijck), Westerbroek en Kiel-Windeweer kunnen uit veiligheidsoverwegingen helaas niet doorgaan. Dat heeft burgemeester Adriaan Hoogendoorn vandaag besloten.

De gemeente Midden-Groningen heeft contact gehad met alle betrokken organisatiecomités en dit aan hen gemeld. In verband met de aanhoudende droogte en de weersomstandigheden heeft de veiligheidsregio de gemeenten in Groningen geadviseerd van paasvuren af te zien. Op basis van dit advies heeft de gemeente de 4 locaties in ogenschouw genomen.

Vervolg
Met de organisaties in Hoogezand, Westerbroek en Kiel-Windeweer vindt overleg plaats wat er met de paasbulten (in aanbouw) moet gebeuren. Alle opties zijn daarbij nog open. Voor het eventueel zelf wegbrengen is het Groenafval Brengpunt in Sappemeer (Vosholen 101a in Sappemeer) op zaterdag 20 april langer open dan gebruikelijk, namelijk van 8.00 tot 15.00 uur. Groenafval uit Midden-Groningen mag daar gratis worden afgegeven. Op vrijdag zijn alle afvalbrengpunten van de gemeente gesloten in verband met Goede Vrijdag.

Foto: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *