112KortOverig

Onthulling AED bij ’t Viszaakje in Sappemeer door wethouder Jaap Borg

Sappemeer – De  EHBO vereniging “Sappemeer” stelt met medewerking van de eigenaar van het “Viszaakje” in de Winkelstraat Sappemeer een AED beschikbaar voor de gemeenschap. Een AED kan een leven redden zegt voorzitter Cor Uildriks daarom willen we er eentje beschikbaar stellen . Toen hij het voorstel deed tijdens een bestuursvergadering werd er gelijk unaniem voor gestemd door het negenkoppige bestuur van de vereniging.

Een bestuurslid opperde om het op te hangen in de winkelstraat Sappemeer ,er hangen bij een paar supermarkten wel een AED maar die zijn na sluitingstijd niet meer bereikbaar. De eigenaar van het viszaakje wilde wel een stukje muur van zijn zaak beschikbaar stellen en ook de benodigde stroomvoorziening voor de kast. De technische dienst van de vereniging heeft de kast opgehangen en voorzien van stroom voor warmte en verlichting .Op 1 mei heeft de voorzitter samen met wethouder Jaap Borg onder toeziend oog van een deel van het bestuur de AED officieel onthuld. De ondernemers krijgen de code van het slot en vanaf 1 mei is de AED ook aangemeld bij de burgerhulpverlening zoals Groningen hart veilig en de Hartsstichting . EHBO vereniging Sappemeer hoopt hiermee de veiligheid te vergroten in Sappemeer en omstreken . Een AED kan levens redden …maar je hoopt het nooit te hoeven gebruiken 
(Tekst EHBO Sappemeer) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *