Overig

Gasmolecuul langs A7 bij Hoogezand daags na zware aardbeving beklad met verf

Slochteren/Hoogezand – Het Gasmolecuul langs de A7 tussen Sappemeer en Hoogezand is beklad met rode en gele verf. Gisteren vond er een zware aardbeving plaats in Westerwijtwerd; vandaag is het molecuul beklad met verf. De actie is nog niet opgeeist. 

Het Gasmolecuul Slochteren markeert 50 jaar Aardgas Slochteren en bevindt zich in de middenberm van de A7 dichtbij de plek waar het eerste aardgas werd aangeboord. NAM, Gasunie, Gasterra en Gemeente Slochteren namen het intitiatief voor een durende herinnering aan de ‘gasbel’.
Veel actievoerders zien het monument als een ’trofee’ van de NAM en de Gasunie omdat het 50 jaar aardgas moet symboliseren. Het molecuul is eerder doelwit geweest van vernielingen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *