BrandenBrandweerPolitie

[VIDEO] Kiel-Windeweer wederom geteisterd door grote brand; loods van transportbedrijf uitgebrand

Kiel-Windeweer – Wederom een grote brand in Kiel-Windeweer. Aan de Nieuwe Compagnie in het dorp woedde een grote brand in een loods van Nico Transport. De linkerhelft van de loods, naar verluid de werkplaats, is volledig verloren gegaan. Kort na het uitbreken van de brand zijn nog enkele vrachtwagens uit de vlammenzee gered.

De brandweer heeft opgeschaald tot ‘grote brand’ om te zorgen voor voldoende bluswater. Mede hierdoor is het rechtergedeelte van de loods bespaard gebleven; wel is hier grote schade ontstaan door rook en water. Ten tijde van de brand zijn er meerdere explosies gehoord. De veiligheidsregio heeft een NL-Alert afgegeven vanwege de grote hoeveelheid rook. Waardoor het vuur is ontstaan is niet bekend.
Het dorp Kiel-Windeweer heeft in de laatste jaren regelmatig met grote branden te maken gehad. Zo brandde er enkele weken terug een kippenschuur af waarbij 100.000 kuikens om het leven kwamen. Voor deze brand zit een verdachte vast. Echter is de brand in de kippenschuur niet de eerste brand. In de voorbijgaande jaren vinden er regelmatig (vooral op zondagochtend) grote branden plaats in het dorp. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *