BrandweerOverig

Avebe Foxhol schenkt historische brandweerwagen aan HBVV

Foxhol – Dit jaar bestaat Avebe 100 jaar en de Stichting Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen (HBVV) in Hoogezand 10 jaar! Een prachtige gelegenheid voor Avebe om de Opel Blitz brandweerwagen te schenken aan deze stichting.
De overdracht vindt plaats op dinsdag 3 september bij Avebe in Foxhol, Avebe-weg 1. Locatiedirecteur van de Avebe-productielocatie Foxhol Joren Bullen overhandigt de sleutels aan Marc Bakker van de Stichting Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen.

De Opel Blitz brandweerwagen is in 1965 in gebruik genomen op de Avebe-locatie in Foxhol en heeft dienst gedaan tot 1989. Daarna werd het voertuig als tweede uitrukdienst gebruikt naast de nieuwe brandweerwagen. Tot 2013 had Avebe Foxhol een eigen bedrijfsbrandweer. Door veranderde wetgeving op het gebied van veiligheid is in 2013 gestart met het opzetten van een Bedrijfsnoodorganisatie (BNO). Een eigen bedrijfsbrandweer was niet langer noodzakelijk en de brandweerwagen werd vervangen door een BNO-wagen.

Een BNO-organisatie is gericht op een eerste verkenning, op redding en op het beperken van een incident en ondersteunt de overheidshulpdiensten. Ingeval van een brand wordt de overheidsbrandweer ingeschakeld.

Op 7 september viert de Stichting Historische Brandweer Vrienden en voertuigen het 10-jarig jubileum met diverse activiteiten. Dan is ook de Opel Blitz brandweerwagen te bewonderen.

Foto’s: Joshua Westerhof

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *