BrandweerOverig

Rondrit met toeters en bellen tijdens 10-jarig jubileum Brandweermuseum Sappemeer [2x Video!]

Sappemeer – Het brandweermuseum in Sappemeer bestaat dit jaar tien jaar. Om dit te vieren werd er een grootse open dag gehouden welke geopend werd door burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen. Tientallen antieke brandweerwagens waren aanwezig.

Tevens is op deze dag de compleet gerestaureerde Bellenwagen voor het eerst publiekelijk te zien. De afgelopen twee jaar zijn leden van de HBVV (Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen) druk bezig geweest met de restauratie.
Het hoogtepunt van de open dag was een rondrit met alle voertuigen door Hoogezand en Sappemeer. Vele honderden mensen stonden langs de kant van de weg. Verder waren er diverse modelvoertuigen welke bestuurd werden door professionals. Voor de kinderen was er een springkussen en was er de mogelijkheid om achter het stuur van een echte brandweerwagen te zitten.

Een compleet videoverslag:

Een videoverslag van alleen de voorbijrijdende voertuigen:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *