112KortBrandweer

Burgemeester Hoogendoorn reikt Koninklijke Onderscheiding uit aan twee brandweermannen uit Zuidbroek

Hoogezand – Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft op zaterdag 14 december 2019 twee Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan Harm Atzema en Anton Molema, beiden zijn bij de vrijwillige brandweer in de gemeente Midden-Groningen bij de brandweerpost Zuidbroek. Ze zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De Koninklijke Onderscheidingen is aan hen uitgereikt op zaterdag 14 december rond 16.30 uur in Hotel Faber in Hoogezand.
Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Ik heb groot respect voor deze mannen die zich al jaren inzetten voor de veiligheid van anderen”.

De heer Molema is sinds 1 juli 1995 (ruim 24 jaar) volledig opgeleid en allround brandweerman bij de post Zuidbroek. Eerst in dienst van de gemeentelijke brandweer en sinds 1 januari 2014 in dienst van de Veiligheidsregio Groningen (omdat landelijk de gemeentelijke brandweerkorpsen toen zijn overgegaan in de Veiligheidsregio’s). Zijn huidige functies zijn Manschap B en Brandweerchauffeur, rang Hoofdbrandwacht.

De heer Atzema is sinds 1992 (ruim 27 jaar) volledig opgeleid en allround brandweerman bij de blusploeg Zuidbroek. Eerst in dienst van de gemeentelijke brandweer en sinds 1 januari 2014 in dienst van de Veiligheidsregio Groningen (omdat landelijk de gemeentelijke brandweerkorpsen toen zijn overgegaan in de Veiligheidsregio’s). Zijn huidige functies zijn Manschap B en Brandweerchauffeur, rang Hoofdbrandwacht.

Beeld: Venema Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *