Duo uit Slochteren aangehouden voor bezit van illegaal vuurwerk en vuurwapens

Slochteren – Twee mannen (20 en 37 jaar) uit Slochteren zijn op 26 november aangehouden, omdat ze in het bezit waren van zo’n 300 kilo professioneel (illegaal) vuurwerk, vuurwapens, munitie, knalpatronen en pepperspray. Ze boden dit vuurwerk – dat thuis lag opgeslagen – aan op het internet. De politie nam ook telefoons en computers in beslag. Een 29-jarige man uit Enschede is als leverancier aangehouden. Deze man had 2.000 kilo professioneel vuurwerk in zijn bezit.

Terschelling

Een vierde verdachte, een 25-jarige man uit Terschelling, werd een dag later aangehouden. Hij had nog 5 kilo illegaal vuurwerk in zijn bezit.

Elf adressen

Verder onderzoek op de in beslag genomen digitale gegevensdragers (telefoons en computers) leidde er toe dat nog 11 adressen zijn bezocht als mogelijke afnemers van illegaal vuurwerk. Bij zoekingen in woningen vonden agenten in Hoogezand-Sappemeer, Haren, Kolham, Schildwolde en Leeuwarden nog eens in totaal 90 kilo professioneel vuurwerk. Bovendien werden ook een luchtbuks en een enkel- en een dubbelloops geweer aangetroffen.

Vrijheid

De vier verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De politie maakt tegen hen proces-verbaal op.

Bron: Menterwolde.info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: