112KortBrandenBrandweer

Brandweer blust brandende stapel Oud&Nieuw-afval op composteerterrein in Sappemeer

Sappemeer – De brandweer van Hoogezand-Sappemeer heeft zaterdagochtend een buitenbrand geblust op het Groenafval Brengpunt Sappemeer (beter bekend als composteerpunt). De afgelopen dagen is er door mensen van de gemeente afval van Oud&Nieuw verzameld. Dit is gedeponeerd op het terrein van de gemeente aan de Vosholen in Sappemeer.

Zaterdagochtend heeft een machinist van Arriva alarm geslagen omdat er veel rook vrij kwam bij de brand. Ook werd er vuurwerk, afkomstig van vuurwerkresten, op het spoor (dat vlak langs het terrein ligt) gelanceerd. De beheerder van het terrein heeft daarop direct een kraan geregeld en de brandweer gebeld. Nadat de gehele stapel uit elkaar is getrokken met een kraan en is afgeblust kan de brandweer terugkeren naar de kazerne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *