Totaal 82 mensen met Corona virus in Nederland; Groningen blijft ‘corona-vrij’

Nederland – Sinds de laatste update zijn 44 nieuwe patiënten bij het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu gemeld. Hiermee komt het totaal aantal positieve geteste patiënten op 82. Hiervan zijn 69 patiënten in het buitenland besmet geraakt of zijn contacten van bevestigde patiënten.

Van de nieuwe patiënten zijn twee personen opgenomen in het ziekenhuis. De overige nieuwe patiënten zitten in thuisisolatie. Tot dusver is er nog niemand besmet uit de provincie Groningen. In Drenthe (Dalen) zijn wel twee besmettingen bekend.

Eén nieuwe patiënt werd gevonden via een peilstation van het Nivel Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg . Nivel doet samen met het ErasmusMC Erasmus Medical Center  en het RIVM onderzoek naar griepachtige verschijnselen. Samen testen zij bij 40 huisartsenpraktijken hoe vaak deze verschijnselen voorkomen en welke virussen deze klachten veroorzaken. Sinds enkele weken wordt bij dit onderzoek ook getest op het nieuwe coronavirus. Van enkele patiënten is de bron van de besmetting nog onbekend. De GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  doet nog onderzoek naar de mogelijke bron. Voor alle nieuwe patiënten is contactonderzoek opgestart.

Beeld: RIVM

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: