LandelijkOverig

Vijf tips tegen de verspreiding van het Corona Virus COVID-19

Nederland – Hierbij geven wij jou als lezer geheel gratis vijf tips waarmee u de kans op verspreiding en/of besmetting met het coronavirus kunt verlagen.

Tip 1:  Desinfecteer je handen. Handen wassen doe je (als het goed is) al meermaal per dag. Via je handen komen heel veel bacteriën in je lichaam. Denk bijvoorbeeld aan de deurklinken op je werk of op school. Maar ook bijvoorbeeld handgrepen in de bus of trein zijn een bron van bacteriën. Met onderstaande desinfectie-handgel zorg je ervoor dat de bacteriën op je handen dood gaan, waardoor de kans op besmetting een stuk lager is. Een aanrader!


Tip 2: Schud geen handen. Zoals eerder aangegeven zijn handen een bron van bacteriën. Wij raden daarom aan om niemand de hand te schudden. Wat je bijvoorbeeld wel kunt doen is de ‘ellebooggroet’. Zo kun je toch vriendelijk zijn maar denk je wel aan de gezondheid!

Foto: Wikipedia

Tip 3: Draag een mondkapje. Een mondkapje zou ‘weinig effect’ hebben en de kans op besmetting juist vergroten. Toch zijn er diverse geleerden die zeggen dat het (preventief) dragen van een mondkapje wel een effect kan hebben, mits je de goede mondkapjes gebruikt. Onderstaand mondkapje is een FPP3 mondkapje; dit houdt in dat 99% van de micro-organismen worden tegengehouden door het filter.


Tip 4: Vermijd grote groepen mensen en drukke plekken. Waar veel mensen zijn is de kans op besmetting groter dan op rustige plekken. Denk bijvoorbeeld goed na over festivals, feesten en beurzen alvorens je heen gaat. Neem ook hier je veiligheidsmaatregelen om mogelijke besmetting te voorkomen.

Foto: Pixabay

Tip 5: Wees niet TÉ bang. Alles waar té voor staat is niet goed. Heb daarom ook geen grootse vrees voor het Corona-virus. Uiteindelijk kun je er in je eentje heel weinig aan doen om besmetting van een gebied of regio te voorkomen. Daarnaast is het zo dat (slechts) 2% van de getroffenen tot nu toe is overleden, 98% van de mensen zal dus naast de griepverschijnselen en (mogelijke) isolatie niets overhouden aan het COVID-19-virus. Mensen die wel kwetsbaar zijn zoals; ouderen, mensen met hart- en longaandoeningen, en kinderen zullen wel ietwat voorzichtiger moeten doen.

Extra tip van het huis: Blijf 112Midden-Groningen.nl volgen! Wij houden u op de hoogte van de besmettingen met het Corona-virus. Mochten er bij ons in de regio besmettingen gemeld worden, dan gaan wij dit uiteraard melden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *