Politie achtervolgt scooterrijder door Hoogezand; fietsers en wandelaars moeten opzij springen

Hoogezand – Op woensdag 20 mei omstreeks 20:15 uur wilde de politie op de Kerkstraat in Hoogezand een scooterrijder controleren voor een algemene verkeerscontrole. Toen hij de politie zag ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor, waarna een achtervolging volgde via het fietspad langs het spoor naar de Brahmslaan in de richting van de Haydnlaan. Tijdens deze achtervolging moesten onder meer een vrouw met een hond opzij springen en een fietsende vrouw met kind kon nog net een aanrijding voorkomen.

Omdat de achtervolging te gevaarlijk werd, werd door de politie besloten deze te staken. Helaas voor de bestuurder werd het kenteken van de scooter genoteerd, waarna deze alsnog achterhaald kon worden. Hem zijn meerdere bekeuringen aangezegd.

De politie in Hoogezand wil graag in contact komen met de betrokkenen die moesten uitwijken voor deze scooterrijder.

Aan hen wordt gevraagd contact met de politie op te nemen via 0900-8844, hierbij graag zaaknummer 2020131955 vermelden.

%d bloggers liken dit: