Veilig Verkeer Nederland met lasergun op pad in Sappemeer; ‘Veel mensen rijden veel te hard in De Vosholen’

Sappemeer – Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland hebben op de kruising van de Buitenlust met de Vaartwijk in Sappemeer dinsdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Met behulp van laserguns werd de snelheid van automobilisten gemeten. Door een bordje ‘Dank U’ of ‘Te Hard’ te laten zien werd de automobilist geïnformeerd over zijn of haar snelheid. Veel automobilisten reden te hard. Momenteel is de Vosholen in Sappemeer afgesloten, dus alle verkeer voor de Sint Anthoniusschool komt via de Buitenlust. Buurtbewoners ergeren zich groen en geel aan het vele verkeer. Op sommige momenten ontstonden er heuse opstoppingen.

NB: Wij hebben er bewust voor gekozen om géén kentekens of automobilisten te blurren. Er zijn geen boetes uitgedeeld; het doel was om automobilisten te informeren (en te corrigeren). Onze mening is dat de hardrijders zelf hun rechtervoet hebben ingedrukt en dat zij hiervoor dan ook hun verantwoordelijkheid mogen nemen. 

%d bloggers liken dit: