Zeven tips van Veilig Verkeer Nederland voor scholieren die op de fiets naar school gaan

Midden-Groningen – Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft 7 tips voor ouders waarvan de kinderen na deze zomervakantie voor het eerst naar het voortgezet onderwijs gaan. Vaak betekent dit voor de brugklassers een nieuwe (fiets)route naar school in een andere plaats. VVN adviseert ouders dit traject al in de vakantie met hun kind(eren) af te leggen. Een van de 7 tips is om samen de nieuwe route te fietsen.

De overige tips zijn:

Dode hoek vuistregel 1: blijf rechts en ruim achter een groot voertuig. Dode hoek vuistregel 2: houd minimaal 3 meter afstand tot een groot voertuig.

Schooltas

Met je schooltas achterop de fiets of op je rug heb je meer balans. Zorg voor een veilige fiets. Zorg dat je kind zichtbaar is in het donker en bij slecht weer en fiets MONO, dus zonder afleiding van de smartphone.

Smartphonegebruik

“Een smartphone op de fiets gebruiken is geen goed idee. Toch lijkt het steeds normaler te worden. Met de gratis app Wheelie Pop leert een kind spelenderwijs de risico’s van smartphonegebruik en afleiding op de fiets. En hoe vaker het spel wordt gespeeld, hoe meer effect het heeft”, aldus een woordvoerder van VVN.

Beeld: Venema Media
%d bloggers liken dit: