112KortOverig

Eén persoon in Midden-Groningen overleden aan gevolgen Coronavirus

Midden-Groningen  – Tussen woensdag 12 augustus en dinsdag 25 augustus is er één inwoner van Midden-Groningen overleden aan de gevolgen van het Coronavirus COVID-19. Dat maakte het RIVM bekend. Ook in Veendam is één persoon bezweken aan de gevolgen van het virus.

In deze periode zijn in de provincie Groningen 95 personen positief getest op COVID-19: Groningen (48), Delfzijl (25), Midden-Groningen (7), Veendam en Westerwolde (5), Stadskanaal (2), Pekela, Het Hogeland en Westerkwartier.

In Nederland zijn afgelopen week 3.588 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn 425 meldingen minder dan vorige week.

Ziekenhuis

Er zijn in de afgelopen week 84 patiënten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn 34 meer dan vorige week.OverledenDeze week zijn 32 laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld, 16 meer dan een week eerder.

De in de afgelopen week gemelde patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

BRON: RIVM.nl

Foto: Venema Media – Het uitvoeren van een coronatest