Code Geel: Zomerstorm trekt over Nederland

Nederland – Het KNMI heeft ‘code geel’ afgegeven voor de zomerstorm die vandaag over Nederland trekt. De storm kan veel schade veroorzaken met windstoten tot 100 km/h. Zet tuinmeubilair binnen en denk ook aan je trampoline!

Het weerbericht van het KNMI: 

Het is bewolkt en vooral in het midden en noorden van het land zijn er perioden met regen en motregen. Later vanmiddag wordt het van het zuidwesten uit op steeds meer plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt tussen 17°C in het noorden en 21°C in Limburg. De west- tot zuidwestenwind is landinwaarts vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft, in de kustprovincies krachtig tot hard, 6-7 Bft, vlak aan zee stormachtig, 8 Bft. Aanvankelijk kan de de wind langs de kust lokaal nog af en toe stormkracht, 9 Bft, bereiken. In de kustprovincies komen er zware windstoten voor van 75-90 km/uur, vlak aan zee rond 100 km/uur. In de loop van de dag neemt de wind van het zuidwesten uit af. In het Waddengebied kunnen de zware windstoten tot halverwege de avond aanhouden.

Foto: Archief Venema Media
%d bloggers liken dit: