Drie tieners aangehouden als verdachten na dodelijke steekpartij Groningen

Groningen – De politie en de recherche doen vrijdagochtend groot sporenonderzoek op het schoolplein van OBS de Vuurtoren in de Groningse wijk Lewenborg. Op het schoolplein is vannacht een zwaargewonde man met messteken in zijn lichaam aangetroffen. De man is overleden aan zijn verwondingen. Uit onderzoek blijkt dat het gaat om een 19-jarige inwoner van de stad Groningen. De politie gaat uit van een misdrijf. De politie meldt vrijdagmiddag dat er drie verdachten zijn aangehouden. Het gaat hierin om twee 17-jarige jongemannen en een jongedame van 18. Allen komen zij uit Groningen.

Er staat een fiets geparkeerd op het schoolplein. De basisschoolleerlingen zijn nog de gehele dag vrij. Een ouder zegt ‘kippenvel’ te krijgen bij de gedachte dat dit gebeurt op het schoolplein. ‘Een schoolplein moet een veilige plek zijn. 24 uur per dag en niet alleen overdag’.

Beeld: Venema Media

%d bloggers liken dit: