Brandweer lanceert nieuw telefoonnummer voor meldingen zonder spoed ( 0900-0904 )

Nederland  – Op maandag 12 oktober lanceert de brandweer het telefoonnummer 0900-0904 voor meldingen zonder spoed. Geen spoed, wel brandweer ter plaatse. Dat is de slogan die de brandweer lanceert bij het nummer. Vanaf maandag 12 oktober gaat de brandweer dit nummer lanceren voor meldingen zonder spoed.

Heeft u als inwoner de brandweer nodig, maar is er geen levensbedreigende of acuut gevaarlijke situatie? Dan kunt u vanaf 12 oktober naar het nummer 0900-0904 bellen. Op die manier blijft noodnummer ‘112’ vrij voor alle levensbedreigende situaties.

Het telefoonnummer 0900-0904 is 24 uur per dag bereikbaar. Na het inspreken van de plaatsnaam waar u zich bevindt, wordt de beller doorverbonden met de regionale meldkamer van de brandweer. Via deze manier komt er een einde aan het tijdperk waar elke regio een eigen telefoonnummer had om de brandweer in geen-spoed situaties te bellen.

Hier volgen een aantal situaties waarvoor het telefoonnummer bedoelt is:

Boom die over de openbare weg ligt.

Waterlekkage

Straten die blank komen te staan door regen of lekkage

Een vermoeid paard dat niet meer zelfstandig uit de sloot kan komen.

Zeker bij storm-en wateroverlast kan dit telefoonnummer helpen om 112 vrij te houden voor noodsituaties.

Uiteraard blijft het telefoonnummer 112 bestaan voor alle acute en levensbedreigende situaties.

Het nieuwe telefoonnummer wordt 12 oktober landelijk geïntroduceerd.

%d bloggers liken dit: