PolitiePolitieberichten

Politieachtervolging met snelheden tot 200 kilometer per uur door Sappemeer; bestuurder aangehouden

Sappemeer – Zaterdagavond heeft er een achtervolging door de politie plaatsgevonden in Sappemeer. De achtervolging begon op de A7 alwaar een herkenbare politiewagen met hoge snelheid werd ingehaald. Ze zijn de man gaan volgen en bij de afrit Sappemeer is door de politie een stopteken gegeven. De bestuurder van het voertuig was niet van plan om te stoppen en ging er met hoge snelheid vandoor. Via de Noordbroeksterstraat en de Vosholen (bijna 200km/h, waar je 50 km/h mag) kwam het voertuig op de Borgercompagniesterstraat uit.

In de 30-zone reed het voertuig ook veel te snel. Uit het niets kwamen er vonken onder de auto vandaan, vermoedelijk had de bestuurder een stoep(rand) geraakt. Aan de Kleinemeersterstraat is de auto tot stilstand gebracht en de bestuurder aangehouden. Tijdens de achtervolging zijn er door de bestuurder meerdere dusdanige gedragingen begaan dat aanrijdingen met andere voertuigen maar net konden worden voorkomen.