Jaaroverzicht 2020

112Midden-Groningen jaaroverzicht 2020; Maart

112Midden-Groningen – De komende twaalf dagen plaatsen we iedere dag een jaaroverzicht met daarin drie tot vijf nieuwsberichten per maand welke op ons de meeste indruk hebben gemaakt. Vandaag is de maand maart aan de beurt.

Maart 2020 –  In maart 2020 kwam Nederland in de greep van het Coronavirus oftewel Covid-19. Al snel lagen in diverse ziekenhuizen de IC’s vol met coronapatiënten. In het UMC in Groningen zijn tientallen patiënten opgenomen geweest uit andere delen van Nederland. Met een speciale intensive-care bus werden de patiënten vervoerd.

9 maart – Op 9 maart vond er een ernstige aanrijding plaats op de Burgemeester Omtaweg in Zuidbroek. Een auto was daar op zijn zijkant belandt na een aanrijding met een boom. De hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter, rukten massaal uit. De bestuurder van het voertuig raakte gewond.

13 maart – Een flat aan de Pieter Langendijkstraat in Hoogezand is midden in de nacht ontruimd na een grote brand. De gehele portiek stond vol dikke zwarte rook. Meerdere bewoners zijn met de hoogwerker uit hun woning gehaald waarna zij in een ambulance gecontroleerd zijn op verwondingen. De brand is ontstaan in de kelderboxen onder de flat.

14 maart – Op zaterdag 14 maart is een auto over de kop geslagen na een aanrijding op de Van der Duyn van Maasdamweg in Hoogezand. Het ongeval gebeurde op de kruising met de Burgemeester van Rooijenstraat. Eén inzittende raakte gewond. Een berger heeft de auto afgesleept.