Jaaroverzicht 2020

112Midden-Groningen jaaroverzicht 2020: Mei

112Midden-Groningen – De komende twaalf dagen plaatsen we iedere dag een jaaroverzicht met daarin drie tot vijf nieuwsberichten per maand welke op ons de meeste indruk hebben gemaakt. Vandaag is als de maand mei aan de beurt.

13 mei – Op 13 mei is de brandweer van Hoogezand-Sappemeer voor de tweede keer uitgerukt naar het Oosterpark in Hoogezand. Aldaar is een nijlganskuiken in problemen geraakt door visdraad. Met behulp van een rubberboot is geprobeerd de gans te vangen maar helaas is dit niet gelukt.

17 mei – Mei was de maand van de ‘dierenreddingen’. Op 17 mei melden voorbijgangers dat er een ree zwemt in het Winschoterdiep in Sappemeer. De brandweer rukt uit met de boot en weet het dier te vangen waarna het is overgedragen aan de dierenambulance.

24 mei – Op 24 mei raken een man en een vrouw gewond na een steekpartij bij hun woning aan de Hoofdweg in Kolham. Al snel blijkt dat de dader is gevlucht in de richting van Groningen. De politie zet een achtervolging in en ter hoogte van de Borgmeren in Scharmer wordt een verdachte aangehouden.

%d