Jaaroverzicht 2020

112Midden-Groningen jaaroverzicht 2020: Juni

112Midden-Groningen – De komende twaalf dagen plaatsen we iedere dag een jaaroverzicht met daarin drie tot vijf nieuwsberichten per maand welke op ons de meeste indruk hebben gemaakt. Vandaag is de maand juni aan de beurt.

10 juni – Op woensdagochtend 10 juni is er op de A7 tussen Groningen en Hoogezand een bestelbusje over de kop geslagen. De bestuurder van het busje is slechts lichtgewond geraakt en kon zelf uit het voertuig klimmen. Wel ontstond er door de aanrijding een kilometerslange file die de gehele ochtend heeft aangehouden in verband met de afsluiting van twee rijstroken.

26 juni – De brandweer van Slochteren wordt op 26 juni opgeroepen in verband met een olielekkage op een schip in de haven van Slochteren. Al snel blijkt het om een grote boot te gaan. Het betreft het voormalige jacht van Willem Endstra. De brandweer heeft oilbooms aangelegd om verspreiding van de olie te voorkomen.

29 juni – Op 29 juni is er aan de Goeman Borgesiusstraat in Hoogezand een auto tegen de gevel van een woning gereden. Twee personen raakten bij de aanrijding gewond. De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de oorzaak van de aanrijding. De woning raakte door de botsing flink beschadigd.

%d