Jaaroverzicht 2020

112Midden-Groningen jaaroverzicht 2020: Juli

112Midden-Groningen – De komende twaalf dagen plaatsen we iedere dag een jaaroverzicht met daarin drie tot vijf nieuwsberichten per maand welke op ons de meeste indruk hebben gemaakt. Vandaag is als de maand juli aan de beurt.

13 juli – Op 13 juli wordt de brandweer opgeroepen voor een uitslaande autobrand aan de Albert Einsteinlaan in Kolham. Bij aankomst van de brandweer blijkt het voertuig volledig in brand te staan. De brandweer heeft de vlammenzee gedoofd. De politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.

21 juli – Op dinsdag 21 juli heeft de brandweer van Hoogezand-Sappemeer een hond uit het Kieldiep in Hoogezand gered. De hond was tijdens het uitlaten in het water terecht gekomen. Met meerdere sterke mannen is de hond op de kant geholpen.

23 juli – Op de Burgemeester Omtaweg in Zuidbroek heeft op 23 juli een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden. Bij de aanrijding is een bestelbus op de kop in een maisveld terechtgekomen. Een andere auto belandde in een diepe sloot. Beide bestuurders zijn door de hulpdiensten gecontroleerd en naar het ziekenhuis vervoerd.

23 juli – Op diezelfde 23 juli is er een grote brand uitgebroken bij kartonfabriek ESKA aan de Meint Veningastraat in Hoogezand. De brand werd opgeschaald tot ‘grote brand’ waarop diverse korpsen uit de regio zijn opgeroepen om te assisteren. De brandweer heeft enkele uren nodig gehad om de brand onder controle te krijgen.