Jaaroverzicht 2020

112Midden-Groningen jaaroverzicht 2020: Augustus

112Midden-Groningen – De komende twaalf dagen plaatsen we iedere dag een jaaroverzicht met daarin drie tot vijf nieuwsberichten per maand welke op ons de meeste indruk hebben gemaakt. Vandaag is als de maand augustus aan de beurt.

9 augustus – Op zondagmiddag 9 augustus is er brand uitgebroken in een balenpers op een akker aan de Groenedijk in Slochteren. De brandweer had het vuur snel onder controle maar kon ernstige schade aan de balenpers niet voorkomen. Ook een stuk akkerland brandde uit. Door de droogte in augustus kon de brand zich snel uitbreiden.

21 augustus – Een verwarde Hoogezandster heeft op 21 augustus op de N33 bij Nijlande (tussen Gieten en Assen) opzettelijk een politieauto aangereden. Ook een lantaarnpaal werd vernield. Een agent raakte door de aanrijding lichtgewond. De bestuurder is aangehouden. Beeld: Van Oost Media

26 augustus – Een boom is op 26 augustus tijdens een zomerstorm bovenop een woning terecht gekomen. Er raakte niemand gewond. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en van het dak gehaald. De woning raakte flink beschadigd.