PolitiePolitieberichten

Politie handhaaft op avondklok in Hoogezand; ondanks verbod toch veel verkeer op de weg Hoogezand

Hoogezand – De politie heeft in Hoogezand de gehele avond weggebruikers gecontroleerd. Vanavond om 21.00 is de eerste avondklok van Nederland ingegaan. Mensen zonder essentieel beroep mogen vanaf 21.00 zich niet meer op straat bevinden, tenzij zij hun hond uitlaten. Meerdere weggebruikers zijn vanavond staande gehouden. De agenten controleerden de eigen verklaringen en de werkgeversverklaringen van de personen die staande zijn gehouden. De politie is onverbiddelijk; wie zich zonder geldige reden op straat bevind ontvangt een boete van 95 euro.

Onze fotograaf is vanavond meerdere keren gecontroleerd; na het overleggen van een werkgeversverklaring, een eigenverklaring en een politieperskaart konden wij onze weg vervolgens om nieuwswaardigheden vast te leggen. Uiteraard zullen wij de avondklok niet overtreden, tenzij het journalistieke vak ons roept. 

NB. Het is bij ons niet bekend of de personen op de door ons gemaakte foto’s wel/niet bekeurd zijn. Op verzoek van de politie hebben wij iedereen onherkenbaar gemaakt.