AmbulanceBrandenBrandweerBuiten de regioPolitie

Brandweer Hoogezand-Sappemeer assisteert bij grote brand in Veendam

Veendam – Aan de Oostlaan in Veendam is zondagmiddag een grote brand uitgebroken in een flat. De hulpdiensten hebben het incident opgeschaald naar grip 1. Volgens een woordvoerder van de brandweer hebben meerdere mensen rook ingeademd maar is er niemand ernstig gewond geraakt. De brandweer meldt dat de brand is uitgebroken in de meterkast van een seniorencomplex. Door de brand is de stroom uitgevallen in het pand. ‘We hebben veel bewoners expres in hun woning gelaten in verband met het Coronavirus; we willen dit, mocht het virus heersen in de flat, niet verder verspreiden dan nodig is’ meldt de woordvoerder van de brandweer. Hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 1 voor de coördinatie tussen de hulpdiensten. De rook heeft verspreid in het complex, het pand wordt door de brandweer geventileerd. De politie is mensen aan het waarschuwen die komen kijken; honderden mensen komen ondanks de lockdown op de brand af. De brandweer van Veendam werd geassisteerd door omliggende korpsen, waaronder de hoogwerker uit Hoogezand-Sappemeer.