112KortBrandweerOverig

[VIDEO] Kat Balou belandt onder steiger bij vijver aan Frans Halsstraat; brandweer brengt redding

Hoogezand – De brandweer van Hoogezand-Sappemeer heeft zaterdagmiddag een kat bevrijdt vanonder een steiger aan de Frans Halsstraat in Hoogezand. De kat is vermoedelijk via het ijs onder de steiger terecht gekomen. Een vrouw die door het park liep hoorde de kat en heeft de dierenambulance ingeschakeld. Toen de medewerker van de dierenambulance de kat had aangetroffen bleek al snel dat de hulp van de brandweer nodig was om het beestje te bevrijden. Een brandweerman in een waadpak heeft geprobeerd onder de steiger te komen; dit is niet gelukt omdat het te gevaarlijk zou kunnen worden. De tweede poging was het verwijderen van één plank uit de steiger. Deze poging had meer succes en na wat zaagwerk was de kat bevrijdt. De eigenaresse van Balou was inmiddels ter plaatse en heeft het beestje overgedragen aan de dierenambulance. Zij zullen Balou weer naar huis brengen. 

%d