112KortPolitiePolitieberichten

Leerling neemt nep-vuurwapen mee naar laatste schooldag Aletta Jacobs College Hoogezand

Hoogezand – Een leerling uit een examenklas van het Aletta Jacobs College in Hoogezand heeft afgelopen week een nep-vuurwapen mee naar school genomen. Alvorens hij het wapen meenam de school in vroeg hij een conciërge of het bij zich hebben toegestaan was. Al snel bleek het om een verboden balletjespistool te gaan. Het wapen is ingeleverd bij de politie, nadat zij door de conciërge waren ingeseind.

De politie waarschuwt: Het is verboden omdat het op een echt gelijkend wapen is. Men kan het verschil met een echt vuurwapen nagenoeg niet zien. Dat geldt ook voor ons. Mochten wij dit aantreffen bij iemand op straat, dan is de kans zeer aannemelijk dat wij het behandelen als een echt vuurwapen. Met alle gevolgen van dien. Dan zouden er door ons echte vuurwapens op je gericht kunnen worden. Begin er niet aan. Schaf het niet aan, hou het in huis of beter nog vernietig het. 

 

Foto: Instagram / Wijkagent_Hoogezand