112KortBrandenBrandweer

Brandweer ‘breekt in’ in ‘Oude Gemeentehuis’ in Hoogezand na afgaan brandalarm

Hoogezand – De brandweer van Hoogezand-Sappemeer heeft zaterdagavond ‘ingebroken’ in het Oude Gemeentehuis aan de Hoofdstraat in Hoogezand. Passanten hadden gebeld omdat het brandalarm in het oude pand zou afgaan.

De brandweer heeft bij aankomst het pand geïnspecteerd aan de buitenzijde maar al snel bleek dat er ook binnen gekeken moest worden. Om binnen te komen moest de voordeur geforceerd worden. Vakkundig heeft de brandweer de deur met zo min mogelijk schade geopend. Ook in het pand moesten diverse deuren worden geforceerd om het pand te controleren. Na ongeveer een halfuur bleek dat er geen sprake was van brand. Omwonenden melden dat het brandalarm al sinds 11.30 uur af gaat en dat de eigenaar van het pand is ingelicht. Waarom de eigenaar niet zelf ter plaatse is gekomen is een raadsel. Het pand, dat een monument is, was net gerestaureerd.