112KortBrandweerDierenambulance

Brandweer en dierenambulance redden aangereden zwaan uit sloot langs Langewijk in Sappemeer

Sappemeer/Froombosch – De brandweer en dierenambulance hebben woensdagochtend een gewonde zwaan uit een sloot langs de Langewijk in Sappemeer gehaald. Het dier was dinsdagavond aangereden door een automobilist. Deze verklaarde in de greppel en berm te hebben gekeken maar heeft in het donker niets aangetroffen. Vanochtend is de man teruggekeerd naar de locatie des onheils en toen bleek dat de zwaan gewond op de weg lag; al snel vluchtte het dier de sloot in. De brandweer heeft de zwaan in het nauw gedreven en uit de sloot gehaald waarna het dier is overgedragen aan de dierenambulance. Met verwondingen aan vleugel en poot is de zwaan overgebracht naar de crisisopvang in Westernieland. De automobilist heeft flinke schade overgehouden aan de botsing met de zwaan; de complete motorkap is beschadigd geraakt.