AmbulanceBrandweerHandhavingOngevallenPolitie

Scootmobieler aangereden door auto op ‘beruchte’ oversteek Atlantakade; gewond naar ziekenhuis

Hoogezand – Bij een aanrijding tussen een scootmobiel en een auto op de kruising van de Atlantakade met de Erasmusweg is donderdagmiddag een gewonde gevallen. De bestuurster van de scootmobiel was over het hoofd gezien op het fietspad, dat sinds kort voorrang heeft, waarna ze ten val kwam met de scootmobiel.

De hulpdiensten werden massaal opgeroepen, de brandweer, ambulance en politie waren snel aanwezig. De vrouw is door politieagenten en ambulancepersoneel onder de scootmobiel vandaan geholpen waarna ze in de ambulance verder is onderzocht. De politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van de aanrijding. De automobiliste had een kapotte spiegel en schade aan de voorbumper en het portier. De bestuurster van de scootmobiel is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ten tijde van het ongeval was de weg afgesloten voor alle verkeer.

Ophef

Er is in de verkeerssituatie rond de Atlantakade, de Erasmusweg en de Kerkstraat de afgelopen tijd heel wat veranderd. Fietsers hebben overal voorrang gekregen en er zijn drempels aangelegd waardoor automobilisten moeten afremmen. Omwonenden roepen al maandenlang dat het binnenkort een keer mis gaat. Het ongeval van vanmiddag was niet het eerste ongeval dat heeft plaatsgevonden. In de afgelopen periode zijn zeker drie personen gewond geraakt. Ongevallen zonder letsel worden niet geregistreerd. Een omwonende zucht: ‘Het is hier zeker drie keer per dag raak. Ja, geen gewonden, maar wel aanrijdingen. En dan heb ik het nog niet over de ‘bijna-aanrijdingen’, want die zijn er ook veel.’