BrandenBrandweerPolitie

Update: Overkapping volledig verwoest na brand in Hoogezand

Hoogezand – Een houten overkapping is zondagmiddag verwoest na een brand. De brand ontstond kort na half vier in de middag. Politieagenten waren in de buurt en wilden een poging doen om de brand te blussen met een brandblusser, echter bleek dat de brand zich dermate snel uitbreidde dat dat geen zin had.

Een wokbrander op gas had vlam gevat waarna de gasfles begon met affakkelen. Een metershoge vlam was het gevolg. Meerdere woningen naast het betrokken pand werden ontruimd. De brandweer heeft de brand geblust en de overkapping gesloopt. Toen de brand onder controle was mochten omwonenden terug naar hun woning. Stichting Salvage gaat de bewoners helpen met de afhandeling van de schade. Na ongeveer anderhalf uur kon de brandweer terugkeren naar de kazerne.