AmbulanceBrandweerOngevallenPolitie

[UPDATE] Uur vertraging op A7 na ongeval met meerdere voertuigen bij Harkstede

Harkstede – Een aanrijding met meerdere voertuigen op de A7 tussen Groningen en Foxhol heeft donderdagmiddag voor een lange file gezorgd. Ter hoogte van Harkstede botsten meerdere voertuigen op elkaar. Ze kwamen in de middenberm en tegen de middengeleider tot stilstand. Hoeveel voertuigen betrokken zijn is niet bekend, passanten melden ons dat het om een stuk of tien voertuigen zou gaan.

De brandweer van Groningen is ter plaatse geweest met een tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig met kraan. Ook meerdere ambulances en de politie spoedden zich naar de plaats des onheils. Hoeveel gewonden er precies gevallen zijn is niet bekend.

Het verkeer stond in en rond Groningen flink vast door het ongeval. Op de A7 en N7 stond een file van een kilometer of vijf met een vertraging van ongeveer een uur. Op de Rijksweg-West tussen Waterhuizen en Kolham liep het verkeer ook flink vast.