AmbulanceBrandweerOngevallenPolitie

Chaos op Gorechtlaan na aanrijding met drie voertuigen; één gewonde en één aanhouding

Hoogezand – Bij een aanrijding op de kruising van de Gorechtlaan met de Burgemeester van Rooijenstraat-Oost in Hoogezand is donderdagavond één gewonde gevallen. Het ongeval veroorzaakte een enorme klap. Meerdere buurtbewoners hebben direct 112 gebeld. Eén auto was vol in de flank geraakt en stond tegen een lantaarnpaal. Een tweede auto stond midden op de weg en had enorm veel schade aan de voorzijde. Een derde auto stond tegen een boom aan de Simon Carmiggeltlaan; de bestuurder van deze auto is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Verderop in de straat lagen een boom en lantaarnpaal, deze zijn omver gereden door één van de voertuigen.

De politie en brandweer hebben de weg afgesloten. Tijdens de hulpverlening liep een man door het PD om ‘alles te filmen’. De man heeft na een verzoek om weg te gaan meerdere agenten beledigd en is daarop aangehouden. Hij is na overmeestering met spoed overgebracht naar het cellencomplex. Rond middernacht was de grootste ravage opgeruimd. Alle auto’s zijn afgesleept en de lantaarnpaal is vakkundig verwijderd. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding.