112KortBrandweer

Jeugdbrandweer Hoogezand-Sappemeer ontvangt kampioensschalen

Hoogezand – Begin oktober werd Jeugdbrandweer Hoogezand-Sappemeer in twee klasses Nederlands kampioen bij de landelijke jeugdbrandweerwedstrijden. De leden, in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar, lieten daarmee de 160 andere jeugdkorpsen in Nederland achter zich. Vrijdag 19 november ontvingen de leden de kampioensschalen, uit handen van de voorzitter van Jeugdbrandweer Nederland.

Jeugdbrandweer Hoogezand-Sappemeer deed in de finale mee met twee teams, in de klassen Aspiranten Lage Druk en Aspiranten Hoge Druk. De jeugdleden moesten een inzet nabootsen en daarbij een verkenning uitvoeren, de pomp van de tankautospuit bedienen, een gesimuleerde brand blussen en een persoon redden. Ze werden per persoon op zo’n veertig punten beoordeeld. In beide klasses bleek dat Jeugdbrandweer Hoogezand-Sappemeer het beste, snelste en veiligst te werk ging.Heel bijzonder’, vindt hoofdjeugdleider Mark Heemskerk. ‘Dit is ons in de 25 jaar dat we bestaan niet eerder gelukt. Ik ben ontzettend trots!’

Over de jeugdbrandweer

Jeugdbrandweer Nederland is, net als alle brandweerkorpsen, onderdeel van Brandweer Nederland. De jeugdbrandweer isbedoeld voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar en een kweekvijver voor de vrijwillige en beroepsbrandweerkorpsen. De leden oefenen eens per week – zonder vuur en leren zo de basisvaardigheden van het brandweervak. Jeugdbrandweer Hoogezand-Sappemeer heeft nu 19 leden. Zij worden begeleid door 9 jeugdleiders.