AmbulanceBrandweerJaaroverzicht 2021Politie

Jaaroverzicht 2021: Juni

Midden-Groningen – Welkom bij het jaaroverzicht 2021! In dit jaaroverzicht zullen we van 19 t/m 30 december elke dag terugblikken op twee of drie nieuwsitems uit een maand. Vandaag; 24 december, is juni aan de beurt.

1 juni: 

Borgercompagnie – Een brommobiel is dinsdagochtend 1 juni over de kop geslagen na een eenzijdige aanrijding in Borgercompagnie. Het 45-kilometerwagentje is hierbij flink beschadigd geraakt. De bestuurster raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

5 juni: 

Hoogezand – Aan de Paulus Potterstraat in Hoogezand zijn zaterdagochtend 5 juni meerdere kelderboxen vol water gelopen door hevige regenval. De brandweer werd opgeroepen om te assisteren. Met een koevoet zijn enkele roosters open gezet zodat het water makkelijker kan wegstromen.

13 juni: 

Kolham – Een automobilist is zondagmiddag 13 juni gewond geraakt na een aanrijding op de N387 bij Kolham. Via een boom kwam het voertuig van de man op zijn zijkant op de secundaire, Fromaweg, terecht. Hij is door ambulancepersoneel behandeld en overgebracht naar het ziekenhuis. Er is bij de man een ademtest afgenomen.

28 juni: 

Sappemeer – Een accu van een elektrische fiets is maandagavond 28 juni aan de Noorderstraat in Sappemeer in brand gevlogen. De eigenaar van de fiets vertelde dat hij ineens tijdens het fietsen rook zag en dat de fiets raar reageerde. De man heeft hierop de fiets stilgezet waarna hij zag dat er kortsluiting in de accu zat. De accu is van de fiets verwijderd waarna een omwonende de accu heeft geblust en in een bak water heeft gelegd.