Gemeente NieuwsLandelijk

Isolatie offerte voor inwoners van Midden-Groningen

Midden-Groningen – Alle inwoners van de gemeente Midden-Groningen kunnen vanaf vandaag een vrijblijvende offerte opvragen voor de isolatie van hun woning. Isolatiebedrijf Groningen hoopt hiermee bij te dragen aan verduurzaming van woningen in de gemeente.

Een kleine 10 procent van de huishoudens in Midden-Groningen heeft momenteel te maken met energiearmoede, zo blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO). Energiearmoede is het niet of nauwelijks kunnen betalen van de energierekening door een te laag inkomen of een te hoge energierekening.

Isolatie in Midden-Groningen

Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) leefden er in 2019 circa 550.000 Nederlandse huishoudens in energiearmoede. En door de stijgende energieprijzen is het aantal mensen dat in energiearmoede leeft waarschijnlijk alleen maar gestegen. Daarom biedt Isolatiebedrijf Groningen alle inwoners van de gemeente gratis een vrijblijvende offerte voor isolatie in Midden-Groningen.

Gratis en vrijblijvende offerte

Inwoners van Midden-Groningen die benieuwd zijn naar de kosten van onder andere bodemisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie kunnen gratis en vrijblijvend een offerte opvragen. Dat houdt in dat men dus nergens aan vast zit en hun woning dus niet hoeft te laten isoleren. Een offerte aanvragen duurt 1 minuut en daarna krijgt men binnen 2 werkdagen een overzicht met de prijzen.

Top 20: Groningse gemeenten

Midden-Groningen is niet de enige gemeente in Groningen die te maken heeft met energiearmoede. Ook Pekela, Westerwolde, Oldambt, Stadskanaal, Veendam en Eemsdelta (Appingedam en Delfzijl) staan in de top 20. De gemeenten Groningen, Westerkwartier en Eemsdelta (Loppersum) kennen de minste energiearmoede van de provincie Groningen.

Foto: Pixabay