AmbulanceBrandenBrandweerLandelijkPolitie

Brandweer Hoogezand assisteert bij grote brand in Veendam

Veendam – De brandweer van Hoogezand-Sappemeer heeft zondagochtend met de hoogwerker geruime tijd geassisteerd bij een grote brand in het centrum van Veendam. Om half acht gingen de piepers van de brandweerlieden van Veendam voor een automatisch brandalarm bij Hotel Restaurant Parkzicht aan het Museumplein. Het brandalarm in het pand ging af en er hing witte rook. De hotelgasten zijn geëvacueerd en op het terras opgevangen. Al snel bleek de brand uit de keuken te komen; de brand woedde op een locatie welke voor de brandweermensen moeilijk te bereiken was. Hierop is besloten om op te schalen naar grote brand. Naast de brandweer van Veendam en Hoogezand is ook de brandweer van Nieuwe Pekela opgeroepen. 

De hotelgasten zijn na een kort verblijf op het terras opgevangen in het naastgelegen theater. De brandweer heeft de brand inmiddels onder controle en is bezig met ventileren en een nacontrole. Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend.