Zwemverbod bij Botjeszwembaai in Zuidbroek: ‘Het is te gevaarlijk!’

Zuidbroek –  Bij Botjeszwembaai, in de volksmond beter bekend als Botjes Zandgat, in Zuidbroek mag niet meer gezwommen worden. Volgens de gemeente is het te gevaarlijk. Er zou in het veilige zwemgebied een hoeveelheid zand zijn weggezakt waardoor de bodem van de zwemplas zomaar een meter dieper zou kunnen zijn. Het Zandwinningsbedrijf Noordkorrel dat zijn zand uit de plas haalt; zegt tegenover het Dagblad van het Noorden dat daar niets van waar is. Een te hoge waterstand zou ervoor zorgen dat het waterpeil in de gehele plas te hoog staat. Wat er ook gebeurt; de borden blijven staan en er geldt een algeheel zwemverbod bij de plas. Volgens de gemeente Midden-Groningen kan dit nog tot en met de zomer duren. 

%d bloggers liken dit: