AmbulanceOngevallenPolitie

Scooterrijder gewond na forse botsing met bestelbusje in Groningen

Groningen – Op de Eendrachtskade in Groningen heeft dinsdagmiddag een forse botsing plaatsgevonden tussen een bestelbusje en een scooter. Het ongeval, dat rond 13.30 uur plaats vond, was vermoedelijk het gevolg van een voorrangsfout. Het bestelbusje wilde vanaf de Eendrachtskade een oprijlaan inslaan, maar zag daarbij de scooterrijder over het hoofd. De scooterrijder kwam hierbij hard ten val en raakte fors gewond. De politie en de ambulancedienst waren snel ter plaatse, en een opgeroepen traumahelikopter werd afgemeld toen deze boven het incident cirkelde om een landingsplek te zoeken. Nadat de scooterrijder door ambulancepersoneel is gestabiliseerd, werd de scooterrijder op een wervelplank gelegd en werd er een nekkraag aangebracht. Daarna is de man naar het ziekenhuis vervoerd. De politie maakt rapport op van het ongeval.

Beeld: Ruben van der Heide / GroningsNieuws