LandelijkPolitiePolitieberichten

Plofkraak op juwelier in Groningen; ‘Dit is voor ons de derde keer in korte tijd’

Groningen – Op een juwelierszaak aan de Verlengde Hereweg in Groningen is donderdagochtend vroeg een plofkraak gepleegd. Een zijraam van het pand raakte totaal vernield. Of de plofkrakers iets buit hebben gemaakt is op dit moment onbekend. De politie meld dat de dader(s) in de richting van de A28 gevlucht zijn. Een speciaal team van de Explosieven Opruimingsdienst is ter plaatse geweest om te kijken of er geen explosieven zijn achtergebleven in het pand. Dit bleek niet het geval. De bedrijfsleider van de juwelierszaak is vannacht op ruwe wijze uit zijn slaap gewekt. ‘Dit is voor ons de derde keer in korte tijd. Een klein jaar geleden in Roden, een paar maanden terug in Zuidlaren en nu hier in Groningen’. De schade aan het pand is groot. 

Beeld: Venema Media